onsdag 7. mars 2012

Strikker videre.

Joda, det strikkes som bare det, selv om det har vært stille her på bloggen denne uka. Et par små sokker har det blitt, og i tillegg har jeg flere prosjekter på gang.

Først av alt er det Kragejakka til Ravn

Han fikk velge selv om det skulle bli jakke først, eller den planlagte genseren, og han valgte jakka. Jeg er nå ferdig med bolen, og fortsetter med ermene når jeg kommer hjem sørfra.
Jeg strikker den i dobbel New Zealand Lammeuld fra 123knit. Strikker den melert av fargene aqua og mellomgrå. Så langt er det en skjønn fargesammensetning. Blir litt striper over skuldrene når vi kommer så langt. Gleder meg skikkelig til den blir ferdig, for dette blir en knallgod, og riktig fin jakke, som vil kle gutten min perfekt :)

******

Jeg begynte for litt siden på kjole til Alva, men jeg støtte på et uventa problem med omregning av mønsteret, og jeg hadde ikke ork til å løse det.. Så jeg rakk opp, og startet på ny kjole.


Dette er et virkelig spennende prosjekt, hvor jeg har blandet flere oppskrifter (men på en trygg "prøv - dette - GJERNE - hjemme" måte, hehe). Alle involverte oppskrifter er fra Nøstebarn. Garnet er aldeles herlig!! Håndmalt Fin fra Du Store Alpakka, og hvit babysilk fra samme produsent. Blanda inn en tråd Dreamline Air i nederste kant for å gjøre den ekstra pusete og god, og det virket ypperlig :)

*****

Nå er det tova votter som strikkes. Jeg fant flotte oppskrifter til gratis nedlasting hos Sandnesgarn.no, og vottene var et kjærkomment mønster jeg hadde lett etter. Kjemperaske å strikke, og flotte i bruk! Strikker i finull, på pinne nr 4.

Apropos pinnene, så har jeg kjøpt firkantpinner som jeg nå prøver ut. Veldig uvant, men veldig greie likevel. Om de er bedre enn de runde vet jeg ikke, men de er absolutt brukbare!

Nå skal jeg sørover en liten tur, og tar med med sokke/vottestrikkingen på turen. De større prosjektene får vente til jeg kommer hjem :)

Silje

5 kommentarer:

 1. Der var du jo, nå har jeg lagt deg til så jeg kan følge bloggen din:) Den kjolen du strikker ser fin ut. Gleder meg til å se den ferdig

  SvarSlett
 2. Så mye fint du strikker :)

  SvarSlett
 3. Så spennende påbegynte prosjekt. Tunikaen din ble kjempefin

  SvarSlett
 4. Tusen takk for hyggelig bloggbesøk!

  Ha en flott helg!

  SvarSlett