lørdag 8. september 2012

Hvordan fjerne lim/etiketter fra brukte glass?


Det har begynt å bli høstlig i det ganske land, og selv om "dilla" begynner å legge seg litt nå, så er det fortsatt mange som strikker lykter, enten til seg selv, eller som gaver. 

Jeg har i det siste fått en del mailer med spørsmål om jeg har noen gode tips til hvordan å fjerne limen fra glassene. Noen etiketter går jo av bare man ser på dem, mens andre levner skikkelig stygge limmerker igjen. 
Disse er bortimot umulig å få bort, med mindre du kan knepene. 
Kan du dem, er det såre enkelt!!

PLASTERFJERNER - fås kjøpt på apoteket.
eller
NEGLELAKKFJERNER - Fås kjøpt "overalt"
eller
WHITESPIRIT/ RØDPRIT - Fås kjøpt på bensinstasjoner, Jernia etc. 

Fremgangsmåten er den samme for alle, alle gir godt resultat!

Ha glasset noen timer i lunkent vann med zalo, og fjern deretter papiretiketten når den er bløt. 

Ha litt Plasterfjerner på en bomullsdott.


Vask bort limet med bomullsdottenTadaaa


Så enkelt er det altså. Jeg bruker dog å vaske glasset i oppvaskemaskina om jeg bruker plasterfjerner, for den inneholder litt olje, og glasset kan bli bittelitt uklart. 

BRANNFARE

Det er UTROLIG viktig å utvise forsiktighet når man lager, og ikke minst bruker lyktene. Når trekket, pynten osv settes på glasset, vær nøye med at ingenting stikker opp og/eller over kanten på glasset! 

Når du bruker lykta for første gang, kjenn etter med jevne mellomrom hvor varmt glasset blir. Noen glass blir varmere enn andre, så det er bestandig umulig å forutse. Kjenn også etter under. Syns du det er litt for varmt under, så kan du med stor fordel ha litt sand i bunnen av glasset, og sette telyset oppå det. 

Pass på at telyset er sentrert i midten av lykta, og ikke langs selve glasset. 

Gå aldri fra lykta, og utvis normal forsiktighet rundt levende lys!! 
Silje

2 kommentarer:

  1. Jeg har hatt mange middags glass (babymat) hvor jeg bare har latt dem ligge en god stund i zalo vann. Da har etikkettene falt av å det er bare å børste av med en oppvask kost.

    SvarSlett