torsdag 22. juli 2010

Sommer-Omelett


Omelett er nydelig sommermat. Det er både lett og rask og lage, og smaker nydelig med varme baguetter og litt salat til.
Her kommer oppskrift på en av variantene jeg liker å lage, og denne holder godt som middag til to voksne og to barn.

DU TRENGER:
10 egg
1 rød paprika
4-5 vårløk
3 tomater
1 pk smårettbacon2 store (eller 4 små) ferske sjampignoner
Litt fløte
Ost (gjerne jarlsberg da den har litt ekstra smak)
salt
paprikakrydder
pepper

Begynn med å sette ovnen på 200 grader, slik at den er ferdig oppvarmet når du skal sette inn omeletten.


Knus alle 10 eggene i en bolle. Ha i en skvett fløte og pisk sammen. Deretter skjærer du opp paprika, vårløk og ost og har dette i. Krydre med ønsket mengde salt, pepper og paprikakrydder.

Stek så finhakket sopp i panna, og bruk godt med stekesmør. Soppen trekker til seg mye. Når soppen er stekt putter du også oppi smårettbaconet og steker dette sammen med soppen en liten stund.

Hell deretter over eggeblandingen.
Stek dette på plata til du ser at omeletten begynner å bli gyllen på undersiden. Skjær da opp tomat i skiver og legg dette over omeletten. Dekk hele omeletten med ost, og ha gjerne litt urtekrydder på toppen (jeg foretrekker basilikum eller oregano).

Sett til slutt omeletten i ovnen og stek til osten er gyllen, og omeletten har puffet seg litt opp og trukket seg sammen i kantene.


Server med loff, eller varme baguetter og salat.


Silje

4 kommentarer:

  1. Den så god ut. må prøves! Vi har grilla i regnet;)

    SvarSlett
  2. Huff ja, det er ikke mye sommervær å skryte av. Her tør vi ikke prøve oss på grilling i dag med 10 grader og pøsregn. I morgen er det meldt liten storm på kvelden og opp mot 1 cm nedbør...

    SvarSlett
  3. Takk for oppskrift!! Denne må prøvasr ut!

    SvarSlett