fredag 18. oktober 2013

The Catherine Bennett Project

I london var jeg på en forestilling med ei ung performance artist som heter Bryony Kimmings. Hun hadde sin 9 år gamle niese med seg på scenen, og de hadde et merkelig, humoristisk, rart, og VELDIG bra show sammen. Og siste halvdelen handlet hvordan Taylor, den lille jenta, hadde påvirket Bryony. Om hvordan det er å være 9 år, og hvor sårbare de er, og hva de utsettes for i verden og gjennom media. Og om hvor vanskelig det var å finne gode rollemodeller, spesielt for jentene.

Bryoniy og Taylor har gått hardt til verks, og Taylor har fått lov å utvikle sin egen rollemodell, Catherine Bennett, en Paleontolog og popstjerne med lyse krøller, blå øyeskygge, og briller, som synger kule poplåter om dyr og vennskap osv. Taylor er Catherine's manager, og Bryony spiller Catherine. Sammen reiser de rundt til skoler, samlinger, holder forestillinger osv.
Målet er å gi tween'sa et alternativ til rollemodeller som Miley Cyrus og resten av den lettkledde, sexifiserte gruppen artister som preger hverdagsbildet. Det handler rett og slett om å gjøre både foreldre og barn selv klar over at det finnes alternativer. Taylor har satt Catherine Bennett i spissen for dette, og Bryony har lovd Tayolor at de skal gjøre CB berømt!

Det var et fantastisk show, og The Catherine Bennet Project er noe av det flotteste og mest fantastiske jeg har kommet over. Lik dem på facebook, besøk siden dems, se på dem på Youtube, og SNAKK om dem. Slik kan vi hjelpe dem å oppnå det de ønsker, og samtidig sette et godt eksempel for våre barn.

Her er Linker til info som er litt bedre enn jeg greier å formidle det ;-)

På facebook
Kjempebra artikkel om prosjektet
Hjemmesiden

Og så må dere se på sangene på Youtube! Min favorit er Animal Kingdom. Her synger hun om dyr og vennskap og om hvordan det praktisk talt er helt det samme ;-) 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar