søndag 19. februar 2012

Familieversjonen av 4 stjerners middag ;)

De to eldste barna her i huset er fullstendig hekta på 4 stjerners middag på TV norge, og for ei ukes tid siden fikk mannen i huset den brilliante idèen om at vi skulle lage vår egen versjon.
4 søndager på rad skal en av oss planlegge, forberede, og lage hver vår treretters middag for de andre. Vi trakk lapp om hvem som skulle være først ut, og dagen i dag ble Maria på 9 sin dag.

Med litt hjelp fra pappan, fikk vi servert:

Forrett: Nudler

Hovedrett: Ovnsbakt laks med ovnsstekte Clothildepoteter, salat, og Hollandaise saus.


Dessert: Is med skogsbær og sjokoladesausDet var kjempegodt, og jeg er skikkelig imponert over store jenta mi som stelte dette i stand for oss, ryddet av, og vasket kjøkkenet etterpå. Og selvsagt var ei god vertinne! Mestrinsfølelsen var på topp, og det var det all grunn til.

Neste søndag er det min tur, så jeg får se hva jeg blir å kokkelere frem ;)

.............................................................................

Strikkinga går flott for tida, og sjalet til mormor går fremover. Jeg gjør en egen versjon av sjalet Clothilde, hvor jeg strikker glattstrikk i starten, og flere versjoner av det nederste mønsteret på enden.
Har kommet dithen at jeg skal starte på mønsteret, men det er sånt som jeg må gjøre når det ikke er unger tilstede, så jeg får konsentrert meg litt bedre.


I tillegg er jeg straks ferdig med et par sokker til Alva Emilie. Strikker dem i Zauberball Crazy Tropical Fisch, som er et utrolig kult garn! Eneste minuset er at det er såpass lange fargeintervall at når jeg strikker såpass små sokker, så ender de med å bli helt forskjellige i fargen.... Så det blir vel til at jeg strikker et par til av samme nøste, og parrer de som er mest like :)Og så har jeg starta på Nøstebarntunika. Strikker i NZ lammeull, og det går fort unna med tykke pinner. Jeg har gått ned en pinnestørrelse for å få det litt tettere, men jeg håper å tror størrelsen vil bli riktig likevel etter vasking og blokking.


Silje

1 kommentar:

  1. Så flott sjal du strikkar på, nydeleg farge!
    Flinke barn du har! :)
    Anbefaler deg å fjerne ordrebekreftelsen for å kommentere, så blir det litt enklare å legge inn kommentar ;)

    SvarSlett