mandag 25. november 2013

Gavemakeriets julekrans del.1


Iselilja og Stjernene

Kranser i alle former, farger, og materialer er in i år, og som vanlig er jeg både lettpåvirkelig og kjerringa mot strømmen på en og samme tid. Det vil si at jeg elsker å hive meg på bølgen, men at jeg helst gjør det med noe eget og unikt. 

Så det demret seg fort en idè i hodet mitt. Noe som var både vakkert, skjørt, og uttrykksfullt. Og så skapte jeg denne vinterprinsessa, som med sitt tenksomme og venlige ansikt vokter stjernene i vinternatta.

Oppskrifta har jeg tenkt å dele med dere her, litt og litt, over den neste uka.

Vi starter med kroppen. 

- Du trenger et halvt nøste naturhvit tynn alpakka. 
- Ullfyll

Armer:
Legg opp 12 m, strikk glattstrikk rundt og rundt 8 cm. Strikk 2 og 2 m sammen, klipp tråden, og tre gjennom de resterende maskene, og fest. 

Ben:
Legg opp 18 m, strikk glattstrikk rundt og rundt 9 cm. fell jevnt fordelt til 12 m, og strikk en cm til. Fell og fest som på armene. 

Kropp:
Legg opp 38 m. Strikk glattstrikk rundt og rundt 8 cm.  Fell 12 m jevnt fordelt. Strikk 2 runder uten felling. Strikk 2 og 2 m sammen. Strikk en runde uten felling. Klipp tråden, tre igjennom de siste maskene, og fest. 

Fyll kroppen lett og mykt. Ikke fyll helt ned i hendene og føttene. Sy armene til "skuldrene", den runde felledelen av selve kroppen. Sy bena fast under selve kroppen, på hver side, og lukk kroppen mellom bena. 

Neste trinn, Hodet, kommer i neste innlegg. 


1 kommentar:

  1. Hun er jo så fin, og ja hun er vakker og skjør. Har sett bildene du har lagt ut underveis på instagaram og gledet meg til å se henne ferdig. Kjempe fin :) Ha en fin uke

    SvarSlett