lørdag 21. september 2013

Tadaaaa, en gave!

Egentlig burde jeg ryddet litt akkurat nå... Spesielt i strikkehjørnet av sofaen. Her ser det ut som det har falt en strikkebombe med både det ene og det andre... 

Men så sitter jeg inne med en sånn trang til å glede og inspirere samtidig, ikke sant... For nå som sommeren for alvor har vinket sitt farvel, og høsten er et faktum, så begynner jeg rett og slett å glede meg litt til jul! Og ikke bare litt. Jeg så et bilde av en haug med strikka nisser i dag, og jeg fikk liksom den samme følelsen som gravide får når de ser en nyfødt baby... Den litt lengtende, gode....

I dag skal min eldste datter i bursdag til nabojenta, og vi har ikke fått kjøpt inn gave. Jeg foreslo at hun jo kunne gi penger, og hun var forsåvidt enig i det, men det var liksom så kjedelig. Jeg ser jo den... Så spurte hun om ikke jeg hadde noe i gavekista hun kunne få og gi bort, og hun fikk fri tilgang til å gå å se. 
Hun kom så tilbake med et par triste lommetøfler, som jeg tror jeg strikket for 3-4 år siden, og la bort fordi jeg ikke var helt begeistret for fargen. 
Jeg tok dem for meg, mekket litt spenstig pynt, og voilà!!
En retro, kul, og annerledes gave!!
Nå fikk de liksom liv, og jeg syns egentlig de ble kjempesøte!

Det er virkelig lurt med sånne gavekister! Det eneste kjipe er at det er vanskelig å fylle dem... Jeg er som regel ikke av den typen selv, som syns det er kjekt å strikke uten en konkret mottager i tankene. Derimot fylles den jo stadig av prøvemodellene til mønsterne jeg lager, og innimellom hender det jo at jeg strikker en liten gave, men ikke rekker å gi den bort. Og da havner det i kista!

Joda, høsten er over oss, og jeg er langtifra i form for tida. I går var jeg hjemme fra skolen, og fikk liksom ikke helt til å ta for meg det jeg ville. Jeg fikk riktignok ferdigstilt et mønster og publisert det, men strikking ble det labert med. Så jeg juksa!Jepp, bare se. Fant noe blonder jeg har hatt liggende i evigheter, og litt lim, Og så var det bare å mekke en lykt. Og den ble både stemningsfull og søt. Hvertfall i mindre dagslys enn på bildet her ;-)

Nei, nå får jeg vel sette igang å rydde litt her. Ha en strålende helg, alle sammen :)


Silje

2 kommentarer:

  1. Det er jammen lurt å være litt kreativ en gang i blant. Jeg er sikker på at nabojenta blir kjempeglad for gaven :-)
    Ei super håndarbeidshelg til deg!

    SvarSlett
  2. Så flotte de var! Ha en fantastisk søndag!

    SvarSlett