fredag 16. august 2013

Det jobbes iherdig....

Det er halvannen uke igjen til jeg begynner på skolen igjen, og jeg tilbringer for det meste dagene i sofaen. Ikke fordi jeg slapper av, men fordi jeg sitter best her mens jeg jobber. 
Den siste kjolen er straks ferdig prøvestrikket, og mønsteret er så god som ferdigskrevet. Det eneste som gjenstår nå er å sette opp estimert garnmengde for hver størrelse. 

Jeg hadde en plan for uttrykket, og bildene, men det lar seg desverre ikke gjøre helt enda. Det har seg nemlig sånn, at jeg i dette mønsteret har inkorporert litt  "farge-psykologi". Ok, det var et fancy ord, som jeg muligens har funnet på selv... Men har du noen gang opplevd å se samme plagget i to ulige fargekompinasjoner, og så har det gitt deg helt forskjellige assosiasjoner? Forestill deg Lacy A i rødt og offwhite, på ei lita jente som står spent ved juletreet og venter. Eller i blått og hvitt på et skipsdekk, med hvit hatt og stor brem? 
Eller svart og knall cerise, på ei kul tween jente, med hodeskallesmykker rundt halsen?

Samme kjolen, og så mange muligheter!! 

Nå har jeg ikke barn i alle størrelser tilgjengelig for fotoshoot, så disse karakterbildene får komme etter hvert. Selv mønsteret er ihvertfal nå fyllt med bilder fra denne fine shooten. 

Når jeg ser denne kjolen tenker jeg på sommer. Blå himmel, og grønt gress. Den er også såpass sprek i  fargene, at jeg tenker på leker. Lek og gøy!


Og før jeg dukker ned i arbeidet igjen så vil jeg minne dere om 
Meld deg inn i fellesskapet, strikk ei lykt, og kanskje du blir den heldige vinner :)
Tre gøy'er på en gang, det ;-)

Silje

5 kommentarer:

 1. Lykke til med innspurten :)
  Hørtes kjekt ut med ulike bilder, har selv opplevd å bla i mønstermagasiner og falle pladask for genseren på side 8 men ikke oppdaget den samme i andre farger på side 3... Inntrukket har mye å si :) Men har allerede sett at denne kjolen er nydelig, da!!

  SvarSlett
 2. Nydelig kjole, å hærlig i disse fargene :) Akkurat det du skriver om her, er grunnen til at jeg aldri strikker samme farge som i mønsteret - jeg vil at det skal vises at plagget er laget av meg, å da må det være "mine" farger :)

  Forøvrig så starter jeg i praksis om 2 dager, å blir helt lam å klarer ikke å strikke, rett å slett fordi det er så dårlig tid ;)

  Lykke til med skolestart :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir mindre tid når man er i full sving med hverdagen. Merker det selv at det går tregere med strikkingen. Samtidig så går det fremover bare jeg strikker litt hver kveld :)

   Slett
 3. Veldig fin kjole du har designet! Fargepsykologi er et spennende og interessant tema og jeg får i hvertfall assosiasjoner til glade sommerdager av kjolen på bildet. :)

  SvarSlett
 4. så fin kjolen er ....
  hilsen Lis

  SvarSlett