søndag 26. august 2012

Den myke, røde....

Ja, jeg kommer ikke utenom å nevne "Dorthe-genseren" her inne heller. 

Jeg var nemlig lenge i konflikt med meg selv... Dorthe-genseren er nemlig, ikke så imponerende. Det trenger den heller ikke være, men den består nærmest utelukkende av riller, noe jeg automatisk tenker på som kjedelig. Det er mye sying på den, også kjedelig. ALLE strikker den, og akkurat DET er det kjedeligste av alt!
Selv om jeg liker moter, så er det samtidig noe i meg som sier at jeg slett ikke vil gå med nøyaktig det samme som alle andre. Men så er det nettopp det at jeg syns oversize gensere er ganske stilig, og på rette personen kan det være både lekkert og snasent!
Og nå som høsten nærmer seg virker det unektelig innbydende å komme ut av dusjen en ettermiddag/kveld, klatre inn i den genseren, brygge seg en kopp ta, og sette seg tilrette under teppet i sofaen.!?
Det var ei på Hobbyboden, som kallte det "kakao-genser", og jeg syns det er utrolig godt beskrivende!

Men hva GJØR man når man står med en slik indre strikkekonflikt?
Jo altså, det viser seg at Dorthegenseren jo slett ikke er den eneste oversize kosegenseren som finnes! 
Jeg gikk dermed på Garnbutikken her i byen, og lette meg frem til en genser jeg hadde lyst til å strikke. Å kjøpe garn ble litt verre, for pga Dorthegenseren, som strikkes i samme garnet, var det rimelig utplukket. 

Det var da jeg gjorde det "Ville og Gale"! 
Jeg lot meg overtale til å strikke genseren i KNALL RØDT garn. En vakker farge, absolutt, men likevel noe jeg bortimot aldri bruker. Nå er genseren snart ferdig, og jeg er kjempespent!
Grunnet fargen vil genseren gi et HELT annet uttrykk enn på bildet i mønsteret, så jeg ANER ikke hvordan dette vil bli!

Wish me luck!!


Garn : Rauma Iris
Mønster: Rauma Alpakka 7 - 76 kommentarer:

 1. I wish you luck :-)
  Jeg tror den blir kjempefin, og rødfargen er lekker !!!

  SvarSlett
 2. Spennande! Ser veldig fin ut:-) Eg har ikkje klart å bestemme meg for kva eg meiner om Dorthegenseren, kanskje kjem eg til å strikke den til jenta mi på snart 9.
  Gler meg til å sjå genseren din ferdig!

  SvarSlett
 3. Tror dette blir kjempefint! Fargevalget var nydelig selv om det kanskje ikke er ditt vanlige jeg. Jeg var i konflinkt med meg selv om denne genseren selv jeg, men nå er garnet (forhåpentligvis) på vei til postkassa mi. Den genseren der er ikke det kjipeste jeg har som kosetøy i allefall.... :)

  SvarSlett
 4. Kult! Gleder meg til å se genseren ferdig!!☺

  SvarSlett
 5. Jeg tror du har gjort et heldig valg! Blir kanskje den nye farsotten...Eller har du for liten kjendisfaktor? :))Jeg kommer nok til å strikke en STOR genser til et barnebarn til jul, så får vi se om den slår an. Jeg venter med å begynne til jeg har sett din. Lykke til!
  Ha en fin uke.

  SvarSlett
 6. Godt det ikke bare er jeg som har delte meninger om Dorthe-genseren :-) Syns den er fin på en tynn kropp (og ikke min), og at den strikkes i mange deler og sys sammen er ikke noen fordel heller syns jeg (når man kan strikke fra toppen og ned med raglan og nesten ikke sying). Og riller SIGER som regel... Men den rødfargen varmer sikkert enda litt til på kjølige høstkvelder, og akkurat en sånn kosegenser kunne jeg også tenkt meg. Gleder meg til å se resultatet!!

  SvarSlett