mandag 23. april 2012

Jakke til Lillesnuppa

Har drevet og strikka på ei lita jakke den siste tida. Dobbel silkeull fra Nøstebarn, og mange fine farger sammen, slikt burde jo by på en skikkleig fornøyelse! Men den gang ei...Dette har vært et sånt prosjekt som har protestert i fra første stund... Først glemte jeg å øke etter bråtet på bolen. Men kom heldigvis ikke mange pinnene opp før jeg oppdaga det, så jeg økte midt på det første lilla partiet, og det er ikke synlig. Berga!

Så glemte jeg å øke oppover på ermene... Men jeg tenkte det ville gå greit å starte økningene litt sent, og det viste seg at jeg hadde rett. Berga!Så fant jeg ut at i stedet for den tradisjonelle ermehullsfellingen, så skulle jeg strikke ermene og bolen sammen slik jeg kom på at jeg hadde gjort før. For det gikk jo så greit. Men da måtte jeg pirke litt med stripene for å få det til å gå opp. Det gikk det, men på første runden etter at det var strikka sammen kom jeg på at jeg hadde glemt å felle maskene der jeg hadde strikka det sammen. Tok en spansk en, og fikk fiksa det. Berga!


Etter det gikk det greit, og om man ser bortifra de fjortennoenoghundre trådene jeg hadde å feste, så plagdes jeg ikke noe mer. Jakka ble ferdig i går kveld, og i ettermiddag skulle jeg sy på knappene før jeg henta lillesnuppa i barnehagen. Hadde lovet henne å ha jakka klar når hun kom hjem. Knappefestinga gikk for en gang skyld lekende lett. Helt til jeg holdt den opp, og så at jeg burde jo tatt hensyn til stripene her også. For de kom plutselig helt på skeiva... Men jeg fikk ikke tid til å fikse det, og nå er jeg så lei at jeg nesten vurderer å la det være slik. Jeg skal kjenne på det litt fremover, og se hvor mye det irriterer meg, hehe. 

**************************

Nå har jeg hoppa over til Mariusgenseren til Ravn igjen, og er ferdig med første erme. Er veldig fornøyd, dette er første garn jeg strikker denne typen mønster på strømpepinner, og selv om jeg syns det kan være litt pirkete, så fikk jeg det fort inn i fingrene, og jeg er fornøyd med resultatet. Det ble jevnt og fint, og elastikken er bevart.

Gleder meg til denne er er ferdig. Gutten kommer til å bli sååå fin. Og da vil også Marius-trekløveret være ferdig :)


Silje

4 kommentarer:

 1. Gratulerer med fullført... :) Den var veldig fin :) Kjedelig med knappene da, men det er rart med det, noen ganger bare slutter man å irritere seg over ting. Tulla virker i allefall kjempefornøyd!

  SvarSlett
 2. PS... Jeg syns ikke stripene ble så skjeive jeg...

  SvarSlett
 3. Flott jakke i fine farger på skjønn jente :)

  SvarSlett
 4. Hihi, må være godt å bli ferdig med et slikt prosjekt! :) Kjempefine farger!

  SvarSlett