tirsdag 13. juli 2010

Strikker nytt sjal, shopper garn, bøker, og tar livet med ro.

Jeg strikker altså på enda ett sjal, dene gangen Clothilde, som jeg har hatt SÅ lyst til å strikke SÅ lenge.
Clothilde var det første sjalet som virkelig "fanget" meg, så jeg har vært flink og prøvd å utsette det til jeg hadde litt mer erfaring med laceteknikker og diagramstrikking.



Og nå er jeg altså godt igang, syns diagrammet er lett forståelig, og det går både raskt og enkelt. Det eneste som virkelig tar gleden fra det hele er garnet.

Jeg strikker i Shetland Soft fra Malsen & Mor, og det er rett og slett skikkelig trått og stivt. Grunnen til det er at produsenten lar oljen fra fargingen være igjen i garnet slik at det egner seg godt også for maskinstrikk, og med en gang plagget er vasket etterpå så blir det mykt, blødt og langt jevnere.
Fargekartet til garnet er nyyyydelig, så dette var skikkelig trist rett og slett.


Det skal jo være like mye kos under strikkeprosessen, ikke sant? Nei, jeg gleder meg til å få det ferdig så jeg får vasket det og sett hvordan det blir. Legger jeg det bort nå til fordel for ett annet prosjekt er jeg redd det blir liggende som UFO til evig tid, og det er det for fint til!

Jeg har likevel neste prosjekt klart da, og jeg har bestillt garn. Neste prosjekt på tapetet blir Nøstebarndressen, og jeg planlegger å strikke i New Zealand Lammeull fra 123knit. Jeg har bestillt garn i fargene Bordeux og Aqua, og ser for meg at det blir fine striper :)

Det sies at NZ lammeull skal være en super erstatning for nøstebarngarnet da det gir samme resultat, men er mye billigere. Jeg har ikke strikket med noen av delene og kjenner at jeg gleder meg til å prøve. 45 kr for 100 g er jo nesten for godt til å være sant.

Med på lasset bestillte jeg også en artig Zauberball. Har vært nysgjerrig på disse garnballene leeenge og gleder meg skikkelig til tafse og teste :)
Og på slutten, litt musikk til deg!


Jeg drømmer med henne, jeg.....


Silje

2 kommentarer:

  1. Det er et nydelig sjal, synd at du ikke likte å strikke med garnet. Men det blir nok bra når det er ferdig og vasket da.

    SvarSlett
  2. Ja det tror jeg også. Og fargen er nydelig! Jeg tror nok jeg kommer til å strikke flere slik sjal, men da i annet garn.

    SvarSlett