søndag 11. juli 2010

Ferdig oppusset gutterom!!

ENDELIG kan jeg blogge prosessen med Ravn sitt rom, fra starten av og til nå. Gutten har alt sovet i sin nye seng to netter allerede, og jeg tror jeg trygt kan si at han er helt elektrisk av glede!

Dette var Ravn sitt rom før. Utrolig lite, og vanskelig å få til på noen tilfredsstillende måte. Alt fløt, og det gikk bare ikke. Da den ene kortveggen var dekket av skap ble det ingen fungerende hjørner annet enn det som er under vinduet her, og det var ikke engang mulig å møblere med en seng i full størrelse.

Vi skjønte jo at vi måtte rive skapene, og vi måtte legge hodene i bløt. Bak skapene var der nemlig hverken tapet eller gulv, og vi måtte finne frem til den beste måten å gjøre det på ettersom vi ikke fikk tak i samme tapet som på resten av veggene.
At mannen i huset skulle bygge senga selv, og at vi skulle sette den litt høyt oppe på veggen var i hvertfall klart, ettersom det frigir MYE mer lekeplass på gulvet.Jeg kom med en vanvittig idè om veggmaleri og bilseng, og for en gangs skyld fikk jeg gjennomslag for det hos Sigurd.

Vi gikk i gang.


Her har Sigurd revet bort gulvet, han har satt opp helt slett tapet der skapene var, og vi har malt veggene hvite. Gulvet her vitner om når huset ble bygget. Det er ikke alltid at slike "gjemte skatter" er like verdifulle, hehe.


Det maskeres opp litt på den ene kortveggen....


Og males en kjempestilig fartsstripe!!

Og på den andre kortveggen skjer det også ting....


.... For her har mammaen begynt å male!

Her er første økt ferdig, og jeg var kjempefornøyd!! Den helt slette tapeten, og det at det var ordentlig veggmaling gjorde at jeg fikk til supre effekter og dybde i bildet.

Dag 2:

Her er jeg kommet enda et godt stykke på formiddagen. Kjenner at jeg begynner å bli bra sliten, men jeg bruker kvelden på å bli ferdig.

Jeg kan fortelle at det grønne altså er vanlig veggmaling. Resten er akrylmaling, altså vanlig hobbymaling, og jeg har blandet litt hit og dit for å få de fargene jeg ønsket. Jeg har brukt pensel på det aller meste, men hjulpet til med ei lita rulle på himmelen. Buskene har fått skygger og highlights.

Her legger Sigurd ned gulvet på nytt. De forrige eierene av huset har vært skikkelig lure og latt alle rester av tapet, maling, og gulv ligge igjen på loftet. Det gjør det enkelt for oss når vi må flikke litt på ting. Her hadde bare Sigurd tatt opp gulvet som var, hentet ned litt til og puslet det sammen på ny. Det ble knall!!

Her er rammen på senga kommet opp, og det eneste som mangler nå er støtteben, stige og front.

Slik som dette.

Og så, etter litt mer maling, to hjul, rydding, vasking og møblering....

Dette ble full suksess, og gutten ELSKER rommet sitt!!

For å oppsummere kan jeg fortelle at alt er gjort for frihånd, både veggmotiv og seng. Vi lette etter inspirasjon på senga på nettet, men det var ikke så enkelt, ettersom det blir litt andre krav for dimensjoner når senga skal henge på veggen. Gutten må jo komme seg over kanten og opp i senga, så kanten kunne ikke være så høy. Samtidig måtte den være høy nok til at han ikke triller ut om natta.
Resultatet ble jo skikkelig stilig syns vi, en skikkelig Dragster-bil.

Nå har han hele rommet til rådighet. Vi ser ham nesten ikke i stua, for han sitter bare på rommet sitt og leker. Og han venter spent på at de røde og blå ledlys-listene skal komm i posten slik at han får lys oppunder senga.
Silje

13 kommentarer:

 1. Knalltøft!!!
  Skjønner godt at gutten er fornøyd :-)

  SvarSlett
 2. Så fantastisk fint rommet ble! Imponert over at det er gjort for frihånd.

  SvarSlett
 3. Sååå stilig! Som jeg misunner kreativiteten din, Silje! Godt jobba!

  SvarSlett
 4. WOW!!! Knallstilig!! Heldige han!

  SvarSlett
 5. Det blei "bærre lækkert" og enda flottere å se rommet in live enn på bildan ;o) Kjempeflinke har dokker vært begge to!!

  SvarSlett
 6. Ja, ikke sant? Er ikke så lett å ta bilde av det når det er så smått. Men Ravn skal nesten ikke komme ut derfra, hehe. Han koser seg glugg i hjel der inne!!

  SvarSlett
 7. Ufattelig tøft!!! Dere er skikkelig flinke :) !!

  SvarSlett
 8. wow, fantastisk stilig :) Flinke mamma og pappa, og heldige guttungen ;)

  SvarSlett
 9. Det her var helt fantastisk! Dere transformerte et helt håpløst rom til et drømmested for bilgale smågutter. Imponert!

  SvarSlett
 10. Det var akkurat det vi gjorde :D

  Tusen takk for kompliment :)

  SvarSlett