onsdag 17. februar 2010

En genser med egne meninger??

Jeg skal strikke genser til mannen min. Dvs, jeg SKULLE, men nå er jeg ikke sikker på om jeg tør lenger.

Genseren er en enkel sak med raglan-ermer, pinnestr er 7 og 8 og garnet eskimo. Burde vært en enkel og smertefri prosess. Men den gang ei...

Det begynt emed at jeg bestillte oransje eskimo hos To Damer i romjula. Mannen min hadde fått velge farge selv og vi så begge for oss et sprekt og fint resultat som ville kle ham.
To Damer var desverre utsolgt for den fargen, men ville få en ny levering fra Drops etter to uker. Og vi venta.
Leveringen kome, men der var ingen oransje... Den var utsolgt fra grossist. OK, jeg bytta farge til en mørk skifergrå, og varene ble sendt til meg.

Desverre så hadde de glemt å sette teip over rivekanten på plastkonvolutten, og den var så fullstappa at den var helt åpen. Heldigvis var alt garnet der, men begge sett strømpepinner hadde falt ut og var borte. To Damer sendte nye til meg i posten (fabelaktig kundebehandling, rett og slett! De er veldig veldig flinke!).

I går skulle jeg gå i gang. Jeg forsøkte å printe ut oppskriften, men det var visst lite blekk, så sidene ble helt på trynet. Jaja, oppskriften ligger jo på nett, så jeg kan jo bare se der inntil videre.

Jeg finner pinner og kabel og begynner å skri sammen det som skal bli en 80cm rundpinne nr7. Men hva skjer? Jo, i det jeg skal stramme til kabelen i pinnen så løsner hele pinnen fra metallsokkelen Merker jeg begynner å bli kraftig irritert!!!

Men finner frem strømpepinner og setter i gang med ermer i stedet. det går fort som fy og lett som en lek og er kjempegøy. Helt til jeg innser at ermet som nå er 20 cm langt er for lite og at mannen min nok må ha en større størrelse.


Nå er spørsmålet om jeg i det hele tatt tør å gå i gang med den genseren. Vanligvis har jeg ikke ett eneste problem når jeg strikker, men så mye som det har vært nå så lurer jeg på om denne genseren rett og slett ikke VIL bli strikket....??

Hva mener dere??

2 kommentarer:

 1. Hei Silje, og velkommen hjem fra "sydenferie"
  Bare gå igang med genseren du... æ kommer gjerne og hjelpe dæ hvis det trengs ;) Æ har ikke tall på hvor mange gensere som er blitt rekket opp og startet på nytt igjen oppgjennom årene... ;) Så strikk ivei. Klem fra Grete

  SvarSlett
 2. Takk :)

  Tror det går bra nå *bank i bordet*.
  Har lagt opp på ny og strikka meg forbi dit jeg kom i går, og det er vel et godt tegn. Går utrolig fort å strikke med så tykt garn og pinner! Så gjenstår det bare å se om Pappasmurfen vil bruke den, hehe.

  SvarSlett