søndag 23. februar 2014

Arbeidet bak et mønster

Nå er det lenge siden jeg har blogget noe her. Man kan ramse opp alle grunnene, som sykdom, syke barn, lite tid ifm skole og øvrig familie, men jeg tror kanskje det holder med overskriften "LIVET" i denne sammenheng. 

Jeg har strikket en hel del siden sist da, og kladdet stikkord til oppskriftene slik at ingenting skulle glemmes. Men det å sette seg ned med word, og chartmaker har vært en terskel jeg ikke har orket å trø over. For så gøy som det er så strikke og designe, og så takknemlig og spennende det er å publisere nye oppskrifter, så er jobben bak det hele ganske så krevende. 
Det gjelder å ha tunga rett i munnen, matematikken skal være korrekt, og det hele skal forklares i ryddige og kjente termer. De partiene i plagget som er enklest å strikke, er kanskje de som er vanskeligst å forklare. 

Ettersom jeg har hatt tunga alle andre veier enn rett i munnen den siste tida har jeg rett og slett utsatt alt til vinterferien. Som for meg starter i morgen, 24 februar. 

Først ut er Floriel

Floriel er et klassisk trekant-sjal i lekker blondestrikk. Stort og deilig, med en absolutt herlig fordel. Det ser MYE mer komplisert ut enn det er! Dermed kan du lett komme deg igjennom, og ferdigstille sjalet uten større problemer eller tidsforbruk, og likevel høste applaus, klapp på skuldera, og imponerte blikk blandt folk.

Floriel publiseres mandag 24 februar i Ravelrybutikken. 

Så kommer THE Hat!

THE Hat! har fått navnet sitt rett og slett fordi den Lua på så mange områder er absolutt overlegen. Den fyller kriteriene som moteriktig, kjønnsnøytral baggy-lue. Den er kjempevarm og god, og sitter perfekt over ørene. Og sist, men slettes ikke minst, den kan også brukes som hals!! Kun voksenstørrelse.
Dette mønsteret inneholder bildetutorial for montering!

THE Hat! Publiseres tirsdag 25 februar på Ravelry. 

Og så Sparrows NestSparrows Nest er et asymmetrisk sjal, hvor kontraster, og flerfarget garn kommer til sin rett. Kombinerer teknikker som flettestrikk, ulike former for hullstrikk, glattstrikk, rillestrikk, opplukking av masker, og strikket picot. Et sjal som er ypperlig ved innlæring eller øving ved de ulike teknikkene, men også som et variert og spennende prosjekt for de mer øvede strikkerne. 

Hat over hat - hat
Dette er en skikkelig morsom lue både for store og små, direkte basert på spillet Hatt over Hatt. Kjempemorsom å strikke, lett å variere, og annerledes i sit konsept. Dette er ei lue som gir deg positiv oppmerksomhet. Også fin å bruke opp restegarn på.

Den kommende uken vil altså variere i arbeid. Noen mønstre er helt ferdige, og trenger bare skikkelige bilder før de publiseres. Andre trenger ferdigstilt diagram. Noen trenger bli ferdig i prøvestrikk, og andre er helt klare.
Felles for dem alle er at det er er spennende, nye, og forskjellige plagg, noe for enhver smak. 


I tillegg til disse mønsterne er det enda flere spennende mønstre i kø, som planlegges publisert veldig snart.

Ha en strålende søndag, og følg med i ukene som kommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar