tirsdag 3. desember 2013

Nissestrikk


Strikk en søt og annerledes nisse på 1-2-3.


Du trenger: Strømpepinner 2,5 mm
Tynt garn f eks babyull, tynn alpakka, fabel, etc.
Ull/vattfyll

Legg opp 3 masker med rødt garn og strikk i-cord 15 cm. 
Øk til 6 m ved å strikke i fremre og bakre maskeledd på hver maske. Fordel maskene over 3 pinner, 2 på hver, og strikk glattstrikk rundt og rundt. På hver tredje runde økes det 3 masker ved å strikke i fremre og bakre maskeledd på siste maske på hver pinne. 

Fortsett slik til du har 20 masker på hver pinne. Etter runden hvor du har gjort siste økning, strikk de neste to runene vrangt. 
Skift så til hvitt garn, og strikk riller frem og tilbake over de 20 maskene på første pinne, mens du feller 1 m i starten av hver pinne. 

Når alle maskene er felt, fyll lue godt, og sy kantene på den hvite lappen sammen med maskene på de to resterende pinnene. 

Klipp av lengder av det hvite garnet, og feste det tett som skjegg hele veien rundt kanten mellom den røde nisselua, og den hvite undersiden. 

Legg opp 12 m med hvitt garn, og strikk glattstrikk rundt, 10 runder. Derfra strikkes det striper, 2 runder rød, 2 runder hvit, til du har strikket 7 røde striper. Avslutt med hvit stripe. 
Skift til rød, og øk så til dobbelt masketall ved å strikke i fremre og bakre maskeledd på alle maskene. Strikk frem og tilbake over de første 12 maskene, 8 pinner. 
Fell så til hel slik:
Strikk til 5 m gjenstår, strikk 2 vridd sammen. Snu og strikk vrangt til 5 m gjenstår, strikk 2 vrangt sammen. 
Snu og strikk til 4 m gjenstår, strikk 2 vridd sammen. Snu... 
Fortsett slik til alle sidemaskene er felt og du har igjen 4 masker på pinnen. 

Plukk opp 5 masker i hver side av hælen og strikk glattstrikk rundt, mens du på annenhver runde feller 1 maske på hver side av toppen av foten, 3 ganger. 
Fortsett til foten måler 2,5 cm. Fyll den godt, bare selve foten, ikke benet oppover. 
Strikk så 2 og 2 masker sammen, deretter en runde uten felling. Strikk så de siste maskene 2 og 2 sammen, klipp tråden og tre den gjennom de resterende maskene. Fest godt. 

Strikk en fot til og sy dem til oppunder alt skjegget. 

Fest en perle som nese ytterst på luekanten. 

Fold enden på i-corden ned mot starten på selve lua, og sy den til der, så du får en fin løkke å henge nissen etter. 

Og Voilà, Instant julestemning :D


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar