fredag 5. oktober 2012

Strikke julegaver i år?

Noen blir ofte litt frustrert og småirritert når julepratet starter for tidlig, når julepynten dukker for tidlig opp for salg, slik at magien forsvinner til dess jula for alvor setter inn. 

Men når det kommer til hjemmelagede julegaver så er det aldri for tidlig å sette opp en liste med gode tips! Det skriver seg 5. oktober i dag, og det er nesten litt i seneste laget, for en skal jo faktisk ha tid til å lage disse tingene også. I år har strikking fått et skikkelig oppløft, og om det ikke er flere som strikker, så er hvertfal "strikkerne" mer synlige i hverdagen enn før. Butikkene er fullle av fine strikkede modeller, og det skjer ganske så mye på garnmarkedet. 

Det har også introdusert seg en hel rekke "diller", f.eks. den mye omtalte Skappel-genseren. Mariusmønsteret har også fått en kolossal oppsving, og her har det blitt strikket alt fra Mariuskjoler til Zaloflasker, til de vanlige klassiske genserene og koftene.
Alle Mariusmønstrene er nå samlet i en kjempeflott bok, med masse flotte bilder og mye historie. En bok jeg virkelig anbefaler!Det har også blitt hekla kurver, og strikka/hekla lyslykter over en lav sko!

Alle disse idèene er virkelig flotte gaveidèer!! Om du har en venn eller et familiemedlem som ønsker seg Marius, trenger du ikke sitte kveld etter kveld å lage en hel genser. Hva med en tennbrikettskjuler? Eller kanskje et iPhone-etui? 
Vil du legge ned mer tid og penger i et større prosjekt, så kan kanskje et Mariusteppe være et litt spennende valg fremfor en genser?

Og det trenger selvsagt ikke være Marius. Det finnes masser av flott mønster på det meste der ute. Selv her i bloggen har jeg lagt ut mønster på mobilvesker, trekk til Tablets, og forskjellige lyslykter. 
Garnstudio har flotte, gratis mønstre på tøfler og sokker i alle størrelser, sett med luer og skjerf, og pulsvanter i fleng. 
Og der finnes mang en blogg som er verdt et besøk både for inspirasjonens skyld, og for de flotte mønsterne som legges ut.

Det trenger ikke ta en masse med tid og penger å lage en virkelig fin hjemmelaget gave!
Et par myke pulsvanter oppi en strikka lyslykt, pent pakka inn, og gitt fra hjertet, kan godt hende å fremkalle flere av de gode, varme følelsene hos mottager, enn et nytt plascover til telefonen. 

Hvis ikke du har lyst til å strikke noe særlig er det fortsatt utallige flotte idèer til hjemmelagede gaver å hente!
Hva med heklede glassbrikker? Hjemmelaget såpe? Godterier? Hjemmelagede smykker, pent pakka i hjemmelaga esker? Håndmalte smykkeskrin?

Man kan også godt slå sammen flere alternativer. Har du et brukt syltetøyglass med lokk, så er det ingenting i veien for å hekle et pent trekk til glasset, fylle det med brendte mandler, og gi bort med sløyfe på. Etter at mandlene er spist opp sitter mottager igjen med en lyslykt som kan brukes både inne og ute. 

Det er virkelig bare fantasien som setter grenser! 
Men jeg vil virkelig slå et slag for hjemmelagde julegaver i år. 
Bedre juleånd finnes ikke ;-)
Silje

5 kommentarer:

 1. Flott innlegg!! Og veldig enig :o)
  Hjemmelagede julegaver er tingen, og jeg er godt i gang :)
  Ønsker deg en fin helg!

  Klem, Lithe

  SvarSlett
 2. For et koselig innlegg, kom nesten litt i julestemning jeg! Jeg elsker jula og hjemmelagde julegaver er absolutt gull verdt! :-)

  SvarSlett
 3. Ja det er ikke lenge til jul nå. og de beste julegavene er jo de hjemmelaget mener jeg=) ta en titt på bloggen min i dag så finner du en link til en facebook side med masse jule inspirasjon!

  Ha en fin kveld og helg!

  Klem fra Yvonne.

  SvarSlett
 4. Takk for koselig kommentar i bloggen!
  Koselig innlegg om jul, og nå ble jeg inspirert til å sette opp min egen julegave-liste :-)

  SvarSlett