mandag 27. februar 2012

En herlig helg med mat og strikk :)

Da var det mandag igjen, etter en herlig helg. Lørdagen var en rolig dag, og kvelden gikk med til mye strikking. Mannen var ute på karneval på jobben, og jeg kunne kose meg med gode serier, og strikking etter at ungene var lagt.

Holder på med en kjole til Alva Emilie, i Fin og Dreamline Air fra DSA. Er ferdig med bærestykket nå, og det gikk fort.
Mønsteret er fra boka Myk Start, men siden den største størrelsen der kun er 9-12 måneder, så har jeg regnet om på maskeantallet for å få den større. Det har gått veldig fint til nå, men nå når jeg skal felle til ermehull og slikt, så ble det straks litt mer tricky. Jeg får det nok til likevel.Jeg har også kommet enda lenger på Nøstebarntunikaen min. Er gøy å strikke når det går så kjempefort, og jeg er nå ferdig med bolen. Siden jeg skal ha den kortermet, så er det m.a.o ikke mye igjen!Ellers så tenker jeg rekke opp Clothilden jeg strikka på til Mormora mi... Ikke fordi det blir dårlig, men jeg kjenner at jeg rett og slett ikke eier konsentrasjon til så mye mønster akkurat nå. Jeg går derfor for et herlig, og litt enklere sjal, Mousseux, i stedet.

Jeg fant også en uferdig hals liggende i kurven, påbegynt for snart 2 år siden. Trodde jeg hadde mønsteret lagret i biblioteket mitt på Ravelry, men den gang ei. Fikk litt panikk da jeg ikke fant igjen mønsteret, men heldigvis var det hjelp å få på det nye strikkeforumet på Tettinntil.no.


Mønsteret er å finne her :)
Dette er et prosjekt jeg virkelig gleder me til å få ferdig, for jeg syns den er helt nydelig. Garnet er håndmalt 50/50 silke og kashmir, og så mykt at man nesten ikke kjenner at man tar i det. Helt nydelig fargespill fra grått til lys lillarosa, og sammen med glansen fra garnet, og mønsteret i arbeidet blir det sånn lekkert kniplingaktig.


..........................................................................................

I går var det min tur i ilden i vår familieversjon av " 4 stjerners middag".
Alle likte maten, og det var virkelig suksess.

Forrett: Foccacia med Feta og Chorizzo

Hovedrett: Pasta med røkt skinke og soltørka tomat

Dessert: Sjokolademousse med vaniljesaus og friske bringebær

Utrolig enkel mat å lage, men det blir likevel så utrolig godt. Den pastaretten kan virke kjedelig utifra oppskriften, men er bare himmelsk!

Silje

3 kommentarer:

 1. Åååå så fint garn du strikker kjole i. Liker så godt fargene du bruker. Gleder meg til å se kjolen ferdig.

  SvarSlett
 2. Tusen takk :)
  Ja jeg merker jeg har en tendens til å strikke mye i lilla, rosa, grått, og hvitt... Blir så påvirka av fargene, så jeg griper etter det som gjør meg glad når jeg strikker :)

  SvarSlett
 3. Flott strikk og deilig mat☺

  Hvilket garn bruker du på NB tunika`n?

  Jeg ønsker meg så veldig en slik, og har begynt på en, men blir ikke fortrolig med garnet....

  SvarSlett