onsdag 21. april 2010

Ikke arbeid deg ihjel!!


Evner for kreativitet og skaperglede er noe de fleste har. Noen av oss har det dog i større grad enn andre, og må drive aktivt med noe kreativt for å få stimulans.
Men det å være kreativ kan også tidvis være belastende. Der du sitter og strikker, med skuldrene oppi ørene fordi du stresser med å få noe ferdig slik at du kan begynne på neste prosjekt så fort som mulig, eller der du blir sittende inne å sy i stedet for å gå ut i det fine været.

Men det aller aller værste, er når man gjør kreativiteten til en plikt. I det man tar det fra å være en givende hobby til å være noe man skal tjene på.Jeg gjorde det selv den gangen jeg lærte å sy. Og det var virkelig ikke noe sjakktrekk!
Det begynte i det små. Jeg lærte meg selv å sy, prøvde meg frem og syns det var utrolig artig. Jeg viste en vognpose jeg hadde sydd, til naboen, og hun syns den var knallfin. Hun ville gjerne betale meg for å sy en slik som hun kunne gi i gave til sin svigerinne som ventet baby.
Det gjorde jeg.
Og det ballet på seg. Flere ville ha, og jeg fikk blod på tann. Åpnet nettbutikk og folk bestillte. Og jeg sydde.


I 2 år satt jeg og sydde og sydde. Og jeg kjente at dette var ikke noe artig lenger. Det var ikke skapende og kreativt lenger, det var samlebåndsproduksjon, og jeg satt nagla til maskinen dag inn og dag ut.

Nå har jeg tatt frem symaskinen igjen etter 2 års tørke, og prøver meg sakte men sikkert. MITT tempo denne gang! Det kan jo vise seg å bli gøy igjen ;)

Silje

4 kommentarer:

 1. Nemlig. Må bare signere her :) håper sylysten kommer tilbake til oss begge !

  SvarSlett
 2. Lysten kommer når du begynner å sy, den. Igenting skjer før du starter!
  Gammelt jungelord!:)

  SvarSlett
 3. Kan vell si at både jeg og Silje har prøvd i lengre tid, uten at lysten helt har kommet tilbake :/ Håper den kommer en gang iallefall ! :)

  SvarSlett
 4. Ja jeg tror det vil komme litt etter at jeg får flyttet inn på det nye syrommet mitt :) Når enn det måtte bli.

  SvarSlett